MED MEDOVICOVÝ neboli lesní včely vytvářejí z nasbíraných kapiček medovice. Medovice je sladký roztok, který zanechávají mšice, puklice apod. na dřevinách i bylinách.
Medovicové medy jsou výraznější chuti a pomaleji krystalizují. Mají vyšší obsah minerálních látek a nižší obsah bílkovin.
Základními hostiteli producentů medovice jsou stromy (smrk, jedle, modřín, javor, lípa). Medovicové medy mají díky rostlinným barvivům tmavší barvu, od hnědé (smrk), přes tmavou až černou (dub), k tmavě zelené (jedle).
Med je významná dietetická přírodní potravina. Obsahuje převážně jednoduché cukry, jako jsou glukóza, fruktóza, a disacharidy - sacharóza, bílkoviny rostlinného původu, enzymy, provitamín A, vitaminy skupiny B,C,D,H,K a P. Dále minerální látky a stopové prvky (hořčík a draslík).
Hmotnost: | 960 g |