MED PASTOVÝ, známý také pod názvem šlehaný, krémový vzniká z medu díky řízené krystalizaci. Je specifický svou konzistencí a vzhledem. Jsou v něm zachovány všechny prospěšné a cenné látky samotného medu.
Řízenou krystalizaci medu provádíme čistě mechanickým způsobem, bez přidání dalších přísad. Řízená krystalizace probíhá díky mechanickému promíchávání za účelem tvorby velmi malých krystalků samotného medu a výsledné pastovité (krémové) podoby.
Po této úpravě je med specifický svou konzistencí, při niž se snadněji nanáší např. na pečivo i ve větší vrstvě, aniž by stékal.
Med je významná dietetická přírodní potravina. Obsahuje převážně jednoduché cukry, jako jsou glukóza, fruktóza, a disacharidy - sacharóza, bílkoviny rostlinného i živočišného původu, enzymy, provitamín A, vitaminy skupiny B,C,D,H,K a P. Dále minerální látky a stopové prvky (hořčík a draslík).
Hmotnost: | 450 g |