Úvod » Včelí produkty » pyl perga
PYL PERGA – včelami již zpracovaný rouskovaný pyl, nazývaný také plástvový pyl neboli včelí chléb. Tento pyl je lépe stravitelný a lidským organismem využitelný.
Složení pylu
Pyl obsahuje velkou část bílkovin, tuků a sacharidů. Také vitamíny skupiny B, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky.
Pyl se doporučuje k celkovému posílení organizmu. Pokud se pyl užívá pravidelně, příznivě působí při duševním vypětí či stresových situacích. Pyl je vhodné konzumovat po těžkých vyčerpávajících nemocech, po operacích nebo větších úrazech – všude tam, kde je potřeba obnovení tkáně.
Naopak není vhodné jej užívat při onemocnění ledvin, nádorových onemocněních a prvních třech měsících těhotenství.
Dávkování : 1 - 2 čajové lžičky denně
Hmotnost: | 50 g |